Matcha UJI

30g i 50g
40,00 zł Brutto

 
 
 
 

Bezpieczna płatność

 

Szybka dostawa (wysyłamy w 24h)

 

Darmowa dostawa powyżej 100 zł

MATCHA UJI -CODZIENNA

Nasza Matcha Uji pochodzi z drugiego i trzeciego zbioru drobnych liści, oznacza to mniej intensywny kolor i wyczuwalną nutę goryczy. Matcha Uji idealnie nadaje się do picia na codzień, a szczególnie pokochają ją osoby, które lubią wyraźny smak zielonej herbaty. Matcha Uji dojrzewa na polach uprawnych w mieście Uji, prefekturze Kioto w Japonii.

Pochodzenie: Uji, Prefektura Kioto, JAPONIA

PRZEPIS- TRADYCYJNA METODA PRZYGOTOWANIA MATCHY (CHANOYU), jej pochodzenie wywodzi się z Japońskiej Ceremonii Herbacianej. Tradycyjna Japońska Ceremonia Herbaciana to piękny, trwający ponad godzinę rytuał. Jednak my pomożemy Ci przygotować matchę dosłownie w kilka chwil. Ten przepis pozwoli Ci delektować się swoją ulubioną matchą nawet wtedy, gdy nie masz czasu. 

POTRZEBUJEMY:
-Czarkę (miskę),
-Chasen (bambusową miotełkę),
-Chashaku (bambusową łyżeczkę),
-Matchę Uji 2g,
-Wodę 100

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Proponowana porcja to dwie łyżeczki chashaku (2 gramy) na szklankę.

Za pomocą chashaku (bambusowej łyżeczki) wsypujemy 2 gramy matchy do czarki. Zalewamy 100ml przegotowanej wody o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza i energicznie mieszamy chasenem (bambusową miotełką) przez ok. 30 sekund, aż powstanie na powierzchni gęsta pianka.

192 Przedmioty